شماره تماس

+ 88 ( 9800 ) 6802

دیبا ابتکار مهرداد

طراحی مراکز دیالیز سیار

طراحی مراکز دیالیز سیار

طراحی بخش دیالیز سیار به صورت یک ماژول مستقل انجام می‌شود و طراحی گسترده تر آن بصورت یک ماژول از ماژول های بیمارستان سیار می باشد.بخش دیالیز سیار بر روی یک تریلر یا کامیون یا اتوبوس نصب می‌گردد و نهایتاً مراکز دیالیز سیار بزرگتر از کنار هم قرار گرفتن ماژول‌های بیشتری تشکیل می‌شود. در بخش دیالیز سیار همه ماژول‌ها روی چرخ قرار دارند و می‌توانند روی جاده حرکت نمایند و به آسانی به جایی دیگر منتقل شوند. در این ماژول‌ها، فضای درمانی لازم و تجهیزات مورد نیاز، برای ارائه خدمات همودیالیز لحاظ شده‌است و امکان انتقال مجموعه، برپایی سریع و آغاز به بهره‌برداری در کمترین زمان، برای چنین بخش سیاری متصور است.

مراکز دیالیز سیار ارائه خدمات همودیالیز را برای بیماران با وضعیت بحرانی در شرایط بحرانی، و در نزدیکی محل حادثه و پیش از انتقال آنان به یک مرکز دیالیز دائمی را فراهم می‌آورد. از آنجایی که مرکز همودیالیز سیار بایستی بسیاری از تجهیزات پزشکی و فضاهای درمانی را شامل بوده و بتواند آن فضاها و تجهیزات را به سادگی به جای دیگر منتقل کند احتیاج به پلت فرم‌های خاصی دارد.پلت فرم میزبان مرکز همودیالیز سیار، می‌تواند باکس عقب یک کامیون یا اتاق روی یک تریلی یا فضای داخلی یک اتوبوس باشد.

از آنجا که پروتکل‌های درمانی مراکز همودیالیز سیار مشابه با مراکز همودیالیز دائمی بوده و قوانین و معیارهایی یکسان و مشابهی با آن‌ها دارند، بنابراین پلت فرم مرکز همودیالیز سیار باید بسیار انعطاف‌پذیر و کارآمد و مناسب برای طراحی یک مرکز بهداشتی و درمانی باشد که در نهایت بتواند کارکرد و فضاها و تجهیزات شبیه به یک مرکز دایمی را داشته باشد.

مراکز همودیالیز سیار یا مراکز درون بیمارستان های صحرایی

پلت فرم اولیه مراکز سیار اتاق یک تریلر، باکس پشت کامیون، یا فضای آمبولانس یا اتوبوس است که همه آن‌ها قابلیت حرکت در جاده را دارا می‌باشند، در حالیکه ساختار اصلی یک بیمارستان صحرایی چادر و کانتینر است. در بیمارستان صحرایی، چادر و تمام تجهیزات لازم پزشکی در کانتینر قرار داده شده و در نهایت این کانتینرها از طریق، هواپیما، قطار، کشتی، کامیون یا تریلر قابل انتقال خواهند بود.

بنابراین بخش سیار یک واحد متحرک است و می‌تواند با نیروی محرکه داخلی (مشابه کامیون، اتوبوس یا آمبولانس) یا به کمک نیروی محرک یک کشنده (مشابه تریلر) در جاده حرکت نماید؛ اما بیمارستان صحرایی صرفاً یک واحد قابل جابجایی است.

جنس بدنه در مراکز سیار، یک لایه عایق حرارتی به همراه دو لایه ورق فولادی یا فایبرگلاس است، اما چادرهای بیمارستان صحرایی از پارچه یا برزنت ساخته شده‌اند لذا گندزدیایی یا ضدعفونی کردن محیط داخلی مراکز سیار بسیار راحت‌تر از بیمارستان صحرایی قابل انجام است به همین خاطر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بخش های سیار نسبت به بیمارستان‌های صحرایی دارای ارجحیت می‌باشند.

به علت ایزولاسیون بهتر دیواره‌های بیماستان سیار انجام سرمایش و گرمایش در مراکز درمانی سیار راحت‌تر و با صرف انرژی کمتر صورت می‌پذیرد.

و در نهایت در برپایی یک بیمارستان صحرایی معمولاً احتیاج به جرثقیل و لیفتراک نیز است در حالیکه در راه انداری و استقرار یک بخش همودیالیز سیار احتیاج به چنین ادواتی بسیار کمتر است.

سرویس‌های مرتبط